Skip to content

PROTETIKA

ZUBNI MOST

Dentalni most je protetski nadomjestak kojim nadoknađujemo nedostatak jednog ili više zuba. Da bismo ga izradili, nužno je izbrusiti dva ili više susjednih zuba.

Ukoliko se ne odlučite na ugradnju dentalnog implantata, to je jedini način da nadoknadimo zube koji nedostaju.

“Da bi se nadoknadio manjak jednog ili više zuba, potrebno je izbrusiti susjedne zube.”

Zubni most

ZUBNE LJUSKICE

Ljuskice su protetski nadomjestci kojima se ispravljaju sitni estetski nedostaci zuba. Naše zubne ljuskice, izrađene iz cirkona isključivo CAD-CAM tehnologijom, pacijentu pružaju vrhunsku estetiku i dugotrajnost.

“CAD-CAM cirkonske ljuskice odlikuju se iznimnom kvalitetom izrade, visokom estetikom i trajnošću.”

Zubne ljuskice
Zubne krunice

ZUBNE KRUNICE

Zubne krunice su protetski nadomjestci koji rješavaju funkcionalni i estetski nedostatak jednog ili više zubi. Postavljaju se na postojeći brušeni zub ili na implantat. Mogu se izraditi od različitih materijala, ali u našoj klinici izrađujemo isključivo cirkonske zubne krunice izrađene suvremenom CAD-CAM tehnologijom.

“Koristimo krunice izrađene isključivo pomoću CAD-CAM tehnologije.”

Tijekom izrade zubnih krunica, mostova i ljuskica pacijent ima uvid u svaku fazu izrade te zajedno s našim stručnjacima sudjeluje u dizajniranju svog budućeg osmijeha.

Svi naši protetski nadomjestci izrađeni od cirkona, svojom transparentnošću i odsjajem pružaju dojam prirodnog zuba.

“Oduševljena sam svojim novim osmijehom! Dugo sam željela široko se nasmijati i uz pomoć doktora Frankića, taj mi se san obistinio. Hvala od srca!” K. R. L.

Prije zahvata Nakon zahvata
Cirkonske krunice
Cirkonske krunice
Cirkonske krunice

PRIVREMENI ZUBI

Privremeni zubi su protetski radovi koje pacijent ima u ustima dok čeka konačni protetski nadomjestak. Izrađeni su od akrilatnog materijala CAD-CAM tehnologijom te pacijentu pružaju uvid u mogući izgled budućeg, konačnog, protetskog rada.

Izrađuju se u dentalnom laboratoriju nakon uzimanja otiska, a imaju svoju funkcionalnu i estetsku ulogu. Zubi obrušeni za most ili krunicu s privremenim zubima nisu osjetljivi na toplo i hladno, a estetski omogućuju pacijentu da se već istog dana vrati svojim svakodnevnim aktivnostima.

Privremeni zubi
Scroll To Top